Dans Dakar läggs ned med omedelbar verkan

Festivalen Dans Dakar läggs ned med omedelbar verkan. Följande pressmeddelande skickades ut för några minuter sedan. Väldigt väldigt synd, tycker jag. Jag återkommer under kvällen med en lite längre personlig kommentar gällande detta.

Pressmeddelande: Dans Dakar säger farväl 

Vi är otroligt stolta och glada över att ha haft er närvaro och ert förtroende alla åren. Det är dock med tungt hjärta vi måste meddela att vi tvingas lägga ned Dans Dakar. Vägen i år har varit kantad med svårigheter varav vi har haft olika finansiella partners som har gett sig in men sedemera lämnat projektet. Detta har då medfört en lång kamp med juridiska förhandlingar, men häromdagen stod det klart att det sista slaget i frågan var förlorat och att årets festival inte har den finansiella styrkan att genomföras. Vi har de senaste dagarna suttit i förhandlingar med många leverantörer för att få ner kostnaderna för att försöka ha möjlighet att genomföra festivalen i annan skala. Men tyvärr är vi idag tvungna att meddela er att det inte kommer att gå och att vi blir en i raden av independent-festivaler som de senaste åren har gått i graven.

Vi har dock under helgen nått en överenskommelse med våra goda vänner på Docklands som nu ska utöka festen kring Docklands 20-årsjubileum. De har idag lämnat in en ansökan för ett utomhusområde för 21 och 22 augusti som skall äga rum dagtid enkom för att kunna ta emot alla Dans Dakar-besökare. Ett informativt pressmeddelande kommer inom kort från Docklands om vilka artister som ska spela.

Alla biljetter som har inhandlats till Dans Dakar kommer därmed vara giltiga till Docklands inomhus-klubbnätter 20, 21 & 22 augusti samt till planerade Docklands Day Session utomhus den 21 och 22 augusti. För er som inte önskar att gå på Docklands klubbnätter och Docklands Day Session är Dans Dakar-organisationens målsättning att kunna betala tillbaka biljetterna vilket är en pågående process av förhandlingar med övriga partners. Vi kan därmed idag inte garantera att de kommer att återbetalas, men mer information om det kommer utgå till biljettköpare och senast den 1 september skall alla biljettköpare få veta mer exakt kring återbetalningar.Vi tackar alla partners och i synnerhet alla ideella krafter som inneburit att festivalen kunnat äga rum. Oändligt stor tacksamhet skänker vi till alla artister som genom åren har spelat och i synnerhet Ni älskade publik som dansat på Dans Dakar.
unnamed