Stockholmsartisten om samarbetet med Giorgio Moroder

11855576_10153215808124811_177816760_n 29-åriga artisten och låtskrivaren Marlene från Gröndal i Stockholm är fortfarande något av en doldis för de flesta. Många har missat det faktum att hon står bakom ett av spåren på legendaren Giorgio Moroders senaste album Déjà Vu – ett album som nått stora framgångar och bland annat toppat Billboards Dance/Electronic-lista.

Jag tog ett snack med Marlene om samarbetet med discolegendaren Moroder och om den kommande Dans Dakar-festivalen där vi får se de två tillsammans på scen.

Det är säkert mycket klubbfolk som inte känner till dig. Berätta lite om vem du är och vad du gör.
Jag är artist och låtskrivare. Har skrivit musik i fem år och släppte min första EP Indian Summer i maj förra året och skriver just nu färdigt min andra EP. Ni kan också ha hört mig i låten För Evigt med Silvana Imam till exempel.

Hur kom det sig att det blev ett samarbete mellan dig och Giorgio Moroder?
Han signade sitt album på Sony Music här i Sverige och fick där höra en demoversion av min låt I do this for you som han älskade och ville ha med på sitt album. Sony hörde av sig till mig och undrade om han fick testa att göra en version av låten, och det fick han såklart!

Hur gick samarbetet till rent praktiskt?
Många musiksamarbeten sker ju över nätet idag, och eftersom jag redan hade släppt låten själv på min EP så hade jag alla filer klara, så jag mejlade bara över allt till honom så att han kunde använda det han ville till sin egna version. Mitt jobb var ju redan gjort, låten var färdigskriven och inspelad, så jag satt mest hemma och uppdaterade mejlen i väntan på att få höra vad han gjort med låten!

Är du nöjd med slutresultatet?
Ja, absolut! Jag tycker att man hör att det är en Marlene-låt som blivit Moroderized.

Hur kändes det att arbeta med en legendar som Moroder?
Jävligt mäktigt!

Du träffade honom vid ett besök i Stockholm i våras. Hur var det?
Han är 75 år gammal, har toppat listor och jobbat med världsstjärnor och är som sagt en legendar. Han behöver liksom inte bevisa sig nåt mer och det märktes. Han tog sig tid att berömma mig och intresserade sig verkligen för mig och min musik. Det var fint! Vi tog en bild ihop vid pianot som vi båda postade på Instagram!

https://www.youtube.com/watch?v=dYN5P6plI_4