Nya festivalen Stockholm Love Affair – här är detaljerna och de första akterna

Den 1-2 april får Stockholm en ny minifestival inriktad på avancerad elektronisk dansmusik. Festivalen Stockholm Love Affair arrangeras av Live Nation som tillsammans med Segrén Hedlund, initiativtagarna till bland annat Into the Valley, kommer att bjuda på en tvådagars-fest i centrala Stockholm.

De kommande veckorna kommer flera stora internationella bokningar inom genren att presenteras och först ut är Jamie Jones, Sven Väth och Anja Schneider. Platsen för festivalen är en lokal i Globenområdet som kommer att byggas om speciellt för tillfället.

– Det känns jättespännande att samarbeta med en mindre aktör som lyckats göra flera utmärkande musikprojekt de senaste åren. Live Nation och Segrén Hedlund kommer komplettera varandra väldigt bra i det här samarbetet, säger Anders Boström, festivalgeneral på Live Nation.

Festivalen kommer att äga rum på Arenatorget 1 i en lokal som byggs om endast för Stockholm Love Affair. Precis som i Stockholm kommer mat från hela världen att serveras, detta i en food court som byggs upp enbart för festivalen. Barer kommer också finnas tillgängliga över hela området.

– Vi har älskat den här musiken under många år och har haft trogna besökare på våra klubbar sedan starten. Intresset för den här musiken har ökat och många svenskar reser numera till städer såsom Berlin, Amsterdam och Ibiza för att gå på några av världens främsta klubbar och festivaler. Genom Stockholm Love Affair kan vi både göra något för alla de som följt oss genom åren, för andra som också brinner för musiken och för internationella besökare som vill se Stockholm på vårt sätt. Ambitionen är verkligen att skapa något roligt och annorlunda i den hemstad vi håller så kär, säger medarrangören Mattias Hedlund.

Biljetterna släpps måndag den 7 december kl 09.00.

concert-731227_1280