Han tar housemusiken tillbaka till rötterna – inspireras av gospel och gayklubbar

House of Wallenbergs nya album “My House Is Your House”, som släpps den 3 juni på hans egna bolag Mums Mums Records, tar artisten, författaren och klubbarrangören Petter Wallenberg tillbaka housen till sitt ursprungliga sound: queert, svart och kvinnligt. Inspirationen kommer bland annat från gay-scenen och gospelmusiken.

– All modern popmusik kommer från gospeln. Det var väldigt tydligt i den tidiga housemusiken. Musikstilen skapades på svarta gayklubbar i USA, med gospelsång över elektroniska beats. Dansgolvet blev den nya kyrkan. Det är dit jag vill ta er. Det här är gospel för syndare, säger Petter Wallenberg.

Bland gästartisterna finns Adeva som tillsammans med pionjärer som Frankie Knuckles skapade det ursprungliga housesoundet och nu sadlat om till gospelsångerska. Brittiska Angie Brown, som låg bakom 90-talets stora anthem “I’m Gonna Get You”, samt amerikanska Franke Pharoah, Marvin Gayes bakgrundssångare och en av housemusikens mest samplade röster, gör också gästspel.

Dessutom finner vi brittiska Eva Iglesias, som blev känd genom Britain’s Got Talent, samt Victoria Wilson James från brittiska Soul II Soul och The Shamen. Dessutom innehåller albumet ett gästspel från Jwl – ena halvan av de amerikanska, kvinnliga queer-rapparna Yo Majesty.

Nedan kan du lyssna på singeln ”I Believe feat. Adeva”

Obs! Följ mig på Instagram och Twitter för information om nya klubbar och fester samt helgtips, ny musik och annat skoj. Don’t miss out!