Här är nya Spy Bar – "fest utan attityd med en öppenhet och glädje inför andra människor"

I dagarna blev det klart att nöjesinstitutionen Spy Bar vid Stureplan stöps om och öppnar upp med en ny, uppdaterad klubbsatsning. Bakom rodret på detta initiativ hittar vi ett team bestående av Daff Kjellström, Simon Yemane, Amanda Persson, Charlie Lindström och Joel Ighe. Tillsammans har de erfarenhet från etablissemang som Musikaliska Gård, F12, Rose/Fou och Göteborgs stolthet Yaki-Da.

Jag tog ett snack med Charlie Lindström och Joel Ighe för att få ett grepp om vad förändringen kommer att innebära i praktiken.

Hur känns det att ta över en institution som Spy Bar?
Joel: Spy Bar känns för mig typ som dokumentären om Sveriges VM-94. Kult, men också något ironiskt/pajigt skimmer. Ska bli jävligt kul att vända detta till något gött!

Berätta om ert nya koncept!
Joel: känns inte som att vi kan sätta detta under facket ”ett nytt koncept”. Det vi vill göra med Spy Bar är att omformulera det klassiska viset att gå ut på nattklubb i många sammanhang, i synnerhet kring Stureplan. Vi vill mer se det som en grym mötesplats, där många kan känna sig hemma och häng blandas med röj. Inte bara kaosartad fylla och blinkande led-lampor.

Charlie: Nej precis, ett trevligt ställe där man absolut kan ha kul, men också bara hänga med mig Joel och våra fantastiska kollegor Amanda Persson, Simon Yemane och Daff Kjellström.

Vilken sorts människor tror du kommer att trivas på Spy Bar?
Charlie: Folk som uppskattar att festa utan attityd och med en öppenhet och glädje inför andra människor.

Vad är nytt lokalmässigt?
Charlie: Vi skrotar vip-grejen med Gubbrummet och nästa år bygger vi en nattöppen restaurang en våning upp. Sedan har vi snickare och målare som ger lokalen en ordentlig uppfräschning. Främst ett ansiktslyft, vi river inga väggar och sådär. Huset är ju typ k-märkt. Bättre ljud också.

Och musikmässigt?
Charlie: Det kommer att gå i samma spår som Musikaliska Gård i somras, fast kanske med aningen mer utrymme för överraskningar och kanske till å med lite allsång och sånt där.

Premiären sker fredagen 21 oktober och Spy Bar kommer att vara öppet 23.00 – 05.00 torsdag till lördag. Åldergränsen är satt till 23 år.

Obs! Följ mig på Instagram och Twitter för information om nya klubbar och fester samt helgtips, ny musik och annat skoj. Don’t miss out!

Gänget bakom Spy Bars nysatsning
Gänget bakom Spy Bars nysatsning