Under Bron bjuder in till filmvisning, samtal och dj-spelning med "the godfather of the Berlin club scene"

Imorgon, den 7 december, bjuder Goethe-Institutet och Under Bron in till en kväll med Mark Reeder som gjort sig känd som ett av de stora namnen inom Berlins musik- och klubbscen.

Reeder föddes i Manchester 1958 men flyttade 1978 till den tyska huvudstaden. Där grundade han bandet Die Unbekannten som senare bytte namn till Shark Vegas och turnerade tillsammans med New Order. Han har även arbetat med akter och namn som Die Toten Hosen, Robert Smith (från The Cure) och Pet Shop Boys. Han grundade även etiketten MFS och upptäckte en ung Paul vad Dyk. Samt mycket mer.

Under kvällen visas filmen ”B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989” som porträtterar Reeder och 80-talets Berlin. Ett decennium med subkultur berättas via hänförande, sammanklippta originalupptagningar och därmed också en bit historia om staden under de sista tio åren innan kalla krigets slut.

Reeder kommer även att berätta mer om Berlin och svara på publikens frågor innan han börjar spela skivor.

Spana in facebook-evenemanget för mer information.

Obs! Följ mig på Instagram och Twitter för information om nya klubbar och fester samt helgtips, ny musik och annat skoj. Don’t miss out!

reeder