Södra Teatern stänger ner klubbar – "Vi vet att det här gör ont, det gör ont i oss också"

Idag meddelade Södra Teatern att de beslutat att pausa vissa återkommande klubbar (ännu oklart exakt vilka det gäller) på grund av bland annat sexuella ofredanden och slagsmål. På Södrans hemsida skriver VD Ingmari Pagenkemper och nattklubbschef Martin Johansson ett inlägg där de utvecklar beslutet något.

”Vi har sett klubbkvällar där sexuella ofredanden, slagsmål och stölder är vanligt och det har fått våra gäster att känna sig otrygga. Det är oacceptabelt. Vi har nolltolerans mot dessa beteenden och efter samtal med våra vakter, klubbarrangörer, personal och gäster har vi kommit fram till att vi måste pausa vissa klubbar. Vi vet att det här gör ont, det gör ont i oss också.”

Inlägget fortsätter:

”Södra Teatern är ett öppet och välkomnande kultur- och nöjeshus, och så ska det förbli. För alla ni som älskar våra pausade klubbar hoppas vi att ni kan förstå varför vi agerar som vi gör och att ni stöttar oss i vårt arbete för ett tryggt nattliv. Vi ger oss inte.”

Läs hela texten här.

Min personliga reflektion är att det känns väldigt tråkigt för de musikälskare som nu blir utan dansgolv. Jag hoppas att detta kan leda till en öppen och konstruktiv diskussion om framtiden, och om hur vi kan lösa de problem som finns.

Fortsättning följer…

Obs! Följ mig på Instagram och Twitter för information om nya klubbar och fester samt helgtips, ny musik och annat skoj. Don’t miss out!

sodrateatern